Emelie

letar nya äventyr

snart ösd igen.

Publicerad 2007-09-30 21:33:13 i Allmänt,

återvänder till Trondheim imorgon bitti..känns okej. för sen jobbar jag bara 4 dagar, så blir de hemfärd igen :)
sen är de helt plötsligt bara 3 veckor kvar i Trondheim.. ojoj. va tiden går fort.

jag och Therese har gått lång promenad idag. så jag fick inviga mina nya skor, jätte sköna ! !

de är mycket som rör sig i mitt huvud just nu.. som alltid då.. men jag försöker bara ta de bara som de kommer så får vi se hur de blir! de brukar som bli bäst så...

bara ca 3 månader kvar nu tills vi är i Thailand.. åh, jag längtar kan man säga. :D

Nu ska jag sova, så jag är utvilad imorgon!

På återseende !

Åregården

Publicerad 2007-09-29 23:22:53 i Allmänt,

                                               image140

Tänka sig att jag längtar tills jag ska få börja jobba här igen.. eller ja, längtar till Åre :) men bara 4 veckors jobb i Trondheim kvar. sen så.. ! !

ser ni likheten??

Publicerad 2007-09-29 22:57:28 i Allmänt,

                                                           

Jag tror allt började en gång för länge sedan.. Då jag satt på Cirkus i Stockholm för att avnjuta musikalen Chess. mina ögon blev stora som bollar och jag typ kollar på mitt sällskap, ser helt förvånad ut och frågar va pappa gör på scenen?!?!! liksom de stämmer inte. De ringer några klockar och jag kommer ju på att det är Tommy Körberg som står där, inte pappa Lennart. :)

varje gång jag ser honom nu förtiden,(Tommy alltså) tänker jag på den gången och jag kan verkligen inte ändra mig.. jag tycker dom är skit lika.. svårt för er att bedömma över en bild. men jag som känner min pappa och träffar honom. så ser jag faktiskt en hel del likheter..


min fina kappa

Publicerad 2007-09-29 18:35:32 i Allmänt,

så vart man ett antal hundra lappar fattigare på kontot idag !
Jag, Therese, mamma och pappa gick på stan... tänkte som inte köpa nåt annat än skorna jag såg igår.. men vi gick först in på Kappahl för mamma skulle kolla på en tröja.. plötsligt står jag med en otroligt fin svart kappa på mig. och är kär !

lägger undan den.. ska jag köpa? ska jag inte köpa? hmm.. svårt val. liksom. går en stund, provar lite fler kappor, men de va den där på kappahl (av alla ställen, där jag inte har handlat ett enda plagg förut !) men iaf, så var de den som satt så jäkla bra!

gick och köpte skorna, fick reebook skorna av mamma och pappa i förtidig födelsedags present.. kändes bra..  :) tog ett par andra träningskor, dom va lite billigare, men samma märke och modell.. sen blev de som så att vi hamnade på Kappahl igen och där stog jag med min påse och världens underbaraste svarta kappa :) i love it !

men kommer inte använda den på ett tag. mamma och pappa tog med den hem.., orkar inte släppa med mig den till Trondheim, då jag ändå ska hem om 4 veckor! onödigt tyckte jag.. 

efter att vi ränt runt på stan så åkte vi och köpte pizza som sedan åts upp fortare än någonsin :P  sen vart de till att packa ihop resväskan som mor och far tog hem, sen åkte dom. hmm. men snart kommer jag ju hem igen! tiden går ju så fort...

sitter ensam hemma.. Therese och Sören skulle iväg på en födelsedagsfest.. jag fick följa med hade inte direkt nån lust.. då sitter jag hellere här och bara slappar. kollar på tv ovh bloggar lite :D

de va hur kul som helst att bowla igår iaf.. trots att jag förlorade ! ! vilken gjorde mig lite förbannad, inombords.. men de va nog alkoholintaget som gjorde sitt innan vi satt igång spelet :P jag skyller på de i vilket fall .. blev ganska tidig hemgång. vet egentligen inte varför. men vi satt på två ställen efter bowlingen och drack lite.. jag och Cicki spenderade iof ganska mkt tid på toaletten och drack våra öl som vi hade i väskan :) haha. men sen vart de mat och taxi hem.. fattar som sagt egentligen inte varför, eftersom att Cicki gick in på olearys, gratis ! varför följde inte jag med in?! men men, ska inte grubbla över de nu :) hade kul så länge de varade.somnade i en otroligt skön madrass som jag nu får ligga på hos T och S, så slipper jag den för korta soffan.. den var faktiskt hur skön som helst.. och stor :D

hade min fina svarta klänning igår som jag är så nöjd över. 125 kr på H&M.. kanon bra ju.. kommer nog en bild..

nä nu ni. ska jag nog ringa till nån.

hej då!

Inside man

Publicerad 2007-09-28 19:06:28 i Allmänt,

såg jag igår, men jag tror att jag sett den förut... eller iaf början av filmen.. men den var bra! lite så där oförutsägbar.. de tycker jag om. :)

idag har jag och Therese varit på stan.. kom inte hem med en enda påse :) de är bra gjort. men däremot la jag undan två par skor.. ett par vita (jätte sköna) reebook skor och ett par ute-träningsskor.. så får se om de blir mycket minus på kontot imorgon..:P

  



ska nog vila ett tag nu så jag orkar med kvällen..

Idol.
Bowling.
Utekväll.

har redan fått en rom och cola iof, så antingen blir de till att dricka upp den och komma igång på en gång.. eller så blir de en powernap på 20 min.. :D svårt val !

nu är de bestämt iaf att jag åker ner till Sandra i Falun på halloween,sen nog vidare till sthlm en sväng. sen ner till brudarna i Ulricehamn och sen till Umeå.. och någonstans där mitt emellan fyller jag 20. så får se vart jag befinner mig då  

nu är de såhär..

Publicerad 2007-09-27 15:11:07 i Allmänt,

att jag åkte hem idag, för att överaska Emma på hennes födelsedag, men ibland går inte överaskningar som planerat för nu är Emma i Åre och ska jobba i helgen.. attans bananer ! men en lite tanke på att kanske åka upp dit imorgon.. så får jag träffa dom på jobbet och checka läget lite inför säsongen :D MEN EMMA, GRATTIS ÄNDÅ GULLUNGE !

tycker de är as jobbigt att jobba natt. men en liten inverkan har nog min förkylning som är på G.. not gooood !
för i natt kunde jag ha somnat gåendes.. de va riktigt illa ett tag.. gick och skölde ansiktet flertal ggr..

försökte sova på tåget, gick sådär, va så satans kallt.. skulle lägga mig direkt när jag kom hit till Frösön.. men har jag kunnat sova ? NEJ...

har kollat på en Beck film och snott två mackor av ägarna av lägenheten, som för övrigt börjar bli som ett andra hem för mig.. de är skönt.

salladen blev as god igår och de blev mkt, så jag och Frida fick varsin matlåda idag också :)fick nyss en sms av henne föresten, jag är redan saknad ! känns ju bra iaf :)


bjuder på en bild från då jag kom hem från Hitra. då vi gick och avnjöt en mycket god middag på Lilla Siam med mor och far :)


image135

natt..

Publicerad 2007-09-26 16:04:52 i Allmänt,

att jobba natt är nog inget för mig, eller jag tror de iaf. har jobbat 3 nätter nu och de har väl gått okej, men jag har varit grymt trött eftersom att jag inte får den sömnen jag behöver på dagarna..men snart får jag åka till ösd. de ska bli så grymt härligt!  då kommer jag få massa ny energi. och tycka att de är helt okej att va här.. vilket jag tycker, (ibland), eller så blir de helt tvärtom att jag inte vill åka ifrån östersund.. som för mig växer mer och mer i mina ögon ! ! !  :)

längtar tilll jag får mina kläder, eller ja, underkläder från H&M, som ligger hemma i Ramsele, mamma kan du ta med de i helgen??

nu ska jag gå och handla, sen ska jag bjuda Frida på en sallad, antigen tonfisk eller räksallad. :)

       


bland annat de här beställde jag..typ en bh och en trosa till också, tror  jag,. de lär visa sig


nu måste jag verkligen gå!

vi hörs.

solsken

Publicerad 2007-09-25 15:41:40 i Allmänt,

først blir jag så irriterad før att jag inte kan sova... sen blir jag ænnu mer irriterad nær jag inser att jobbet har fått fel del på skattekortet, ÆVEN fast jag var och frågade på likningskontoret om mitt nya jobb behøvde nån ny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 
så nu kommer dom antagligen dra 36% skatt.. kul.............

annars ær de solsken ute, jætte varmt. vi går i linnen och shorts! hærligt.. fast hade varit ænnu hælrigare om man kunde njuta av det med ett gott humør. !

æhh, orkar inte..

ska ut och gå nu. sen blir de mat. sen hoppas jag kunna sova lite! blir som lite svårt att jobba nat om man inte får den sømnen man behøver..
 
Hej då!

god natt/morgon?!

Publicerad 2007-09-25 08:02:08 i Allmänt,

vet ni vad? jag är så jävla trött just nu.. så nu blir de massa timmars sömn...fattade inte varför jag hamnade här när jag måste sova.. men jaja, så vart de..

god morgon på er, god natt för mig :D

försöker igen.

Publicerad 2007-09-24 21:30:21 i Allmänt,

                             

de får räcka så för den här gången...

åhh, nu spelar dom en bra låt på radion.. måste kila.. ska snart iväg på jobbet !

är lite trött faktiskt....

Godnatt på er !

dags för lite bilder..

Publicerad 2007-09-24 17:34:24 i Allmänt,

de va alldeles för länge sen som jag la in några bilder här.. tråkigt, jag vet!

men nu kommer de lite bilder här från Trondheim.

image120

ähh, de får räcka med en bild.. som är tagen från våran lägenhet!
internet har dålig signalsyrka. så jag har inte tålamod att vänta  på de övriga bilderna från i fredags.. kanske kommer senare ikväll..
jobbade min första natt iaf.. gick bra, men runt 5-6 var jag riktigt trött ! 
men de ska nog gå bra resten av veckan..

åker hem till ösd på fredag morgon, dirket efter att jag gått av mitt natt pass.. :)

känns as bra att få åka hem faktikst. här är de ju bara problem..
men, nu ska jag överlämna datorn. och göra nåt annat för en stund.. typ packa!

puss och hej 

trøtt och sliten

Publicerad 2007-09-22 12:37:36 i Allmänt,

Sofia Revelj. GRATTIS på fødelsedagen! tænker på dig massa søtnos !


ja, sliten som de ska va efter en utekvæll :)
skulle ju ha gått ut idag men de vart ændrade planer..
Først gick vi på Mormors och drack øl før 33 kr. as biligt ju :) fullpackat med folk. sen gick vi vidare mot Cirkus och skulle møta upp Emmelie och Jacob( från Hitra).. nær vi står i køn hør jag hur nån ropar mitt namn.. då står ju Emmelie dær utanfør, kul att ses igen ju :D vi tog sællskap med dom till Little London, dær vi med lite knep och trix pratade in oss.. har ju inte den magiska åldern inne æn... men de gick bra ændå..tappade dock Emma, Klara och Mette på vægen..vi sa nåt i stil med att vi var muslimer och blablabla.. och vi lyckades komma in. men førgæves før væl dær inne var åldergruppen inte precis de vi tænkt oss. man kunde ha trott att man skulle møta mamma och pappa vilken sekund som helst.. ;P

så vi drog vidare mot Storås. dær vi tyværr inte kom in.. vi skulle ju promp in på de stællen dær vi inte kom in på också. så då skulle vi gøra en fuling på ett annat stælle vid torget, (kommer dock inte ihåg va de heter..) Planka!!! och de gick så jækla bra.. har aldrig varit med om att de varit så lætt att planka.. :) de va mysigt dær, tog sællskap med några ut och sen kom Frida inte in igen.. før då hade dom legkontroll, æven fast vi nyss varit inne. de konstiga va att jag kom in æven fast jag inte heller hade åldern inne..så vi blev sittandes utanfør ett bra tag. va ju "uteservering" med infraværme. så de va skønt. snackade med ett gæng shyssta grabbar.. och skulle med på efterfest. sen hørde jag en massa snack om droger och prat om att hæmta gram.. då sa vi tack och hej och gick hem till oss istællet.. då kændes dom inte alls lika trevliga længre, faktsikt ! ! så då gick vi hem och kækade upp tacosresterna som blev øver från middagen.. de va mumma ! kollade på klockan innan jag sløt mina øgon hon var: 04.35. klev ændå upp 11.00 imorse.. bra gjort, tycker jag..

idag blir en lung dag.. håller på att tvætta, sen ska jag bara va. kolla på nån disney film eller så..:D

vet fortfarande inte hur jag ska løsa de hær med boendet.. kænns så himla dumt att bo kvar nu nær jag verkligen vet att jag inte får.. sætter ju bara dom andra i knipa om dom kommer på mig.. fast dom andra sæger att de ær lungt! men kænns ju inge bra før mig! får ju inte ens bo kvar dom 2 veckor jag har uppsægningstid heller.. vilket dom sa.. men jag vill inte sæga upp mig nu heller!...

så ja.. lite problem kan man væl sæga att jag har!

va så hærligt att prata med Emma igår. och ja, kommer hem och firar din fødelsedag næsta helg. och jag længtar! :D sen kommer de gå kanon før dig med jobbet !

børjar jobba imorgon kvæll. så ring inte mig på dagarna føre klockan 16.00, før då SOVER jag!

nu ska jag hinna med lite med innan jag blir bortkastad från datorn. :)

Puss och Hej

fan också!

Publicerad 2007-09-21 15:58:46 i Allmänt,

bibloteket stænger. men ville bara informera om att jag INTE FÅR BO KVAR..

och måste flytta innnan onsdag næsta vecka!

kul va?  NOT!

børjat krypa bakåt?!

Publicerad 2007-09-19 18:01:16 i Allmänt,

ja då ær man utkastad.. eller hur jag nu ska utrycka mig. får i vilket fall inte bo kvar, men som han sa..
-jag kan ju inte direkt kasta ut dig.. vi ska førsøka kolla efter nåt annat åt dig.

men førhoppningsvis blir de såhær..
    dom kommer inte høra av sig med ett besked føren næsta vecka någongång.. och då har jag ju bara 5 veckor kvar.. och om dom då sæger att de absolut inte går att jag bor kvar, så måste jag ju åtminstonde få bo kvar 2 veckor eftersom jag har en uppsægningstid på 2 veckor. och de resulterar ju i att de bara 3 veckor kvar. och de kan dom væl va shysst att bjuda på?! eller.. jaja.. får som inte veta nåt føren dom hør av sig om hur de blir.. lite surt. vill ju veta liksom.. værst av allt va væl att de va værsta hetingen som kom och sa att jag inte fick bo kvar. trevlig verkade han också vara! kanske får jag bo hos han :D haha, de vore nåt :)

men jaja, bara att vænta då.. leva i ovisshet några dagar..

åt inte en enda godis idag heller.. ! yes ! ska førsøka hålla mig veckan ut :)
fick ju reda på idag att vi får gratis frukt på jobbet.. bra att dom sæger de på en gång.. kan man ju æta massa god frukt istællet  :) minst lika gott och 1 miljard ggr nyttigare. så de ær vad jag smaskat i mig idag istællet før choklad,. massa grøna goda æpplen :D

dagarna går så otroligt snabbt. och de ær skønt   :)

haha.. mamma ringde igår (22.08)sjælvklart låg jag och sov.. kommer inte riktigt ihåg samtalet. men typ:
 -oj, sov du? har alla andra också gått och lagt sig?!
-mm
-jaha, de va inge viktigt, ville bara berætta att lilla gumman har børjat krypa, bakåt..

gud va jag skratta før mig sjælv imorse. hade ingen aning om de va en drøm eller om jag verkligen pratat med hon.. och om hon verkligen ringde før att sæga att Cornelia hade brøjat krypa.. BAKÅT :) haha..

ska bli intressant att høra vad hon sæger senare ikvæll..

i måndags nær jag och Frida var på Bunnpris så hittade vi en 50 lapp på golvet inne i affæren, sjælvklart tar vi upp den och går.. så vi skulle unna oss nåt før den igår.. vi gick och køpte oss varsin varm choklad och muffins før 20 kronor..:) nær vi stog dær vid kaffe maskinen inne på MIX, (pressbyrån) så låg de en ask och en påse lækerol tabletter på bordet brevid kaffemaskinen.. Frida frågar om de ær mitt( vilket de sjælvklart inte ær, før sånt lyxar man inte på sig) men sæger till hon att ja de ær de, stoppa ner de i væskan.. så de gjorde hon.. ojdå. de va lite som att stjæla.. men saken ær den att nån hade ju betalat før de och  glømt de..  så då kunde ju vi lika gærna ta det.. så de ska bli intressant att se om vi hittar nåt spænnande idag ;)

nu blir de en promenad.

återkommer med besked om boendet. hoppas verkligen att de løser sig!

Hej ! 

orkar inte

Publicerad 2007-09-18 17:39:57 i Allmänt,

men, førsta låten som spelas på radion i mp3 nær jag går hem från jobbet ær timbakto med de løser sig. så ja jag hoppas på de...

orkar inte med mer strul nu !! har ju verkligen stællt in mig på att vara hær i 6 veckor till.. vad ska jag gøra annars liksom.. vill jobba i 6 veckor till hær, æven fast de kænns lite bajs då och då.. snælla jævla adecco kan jag få bo i eran lgh i 6 veckor?! ?!?!  dom skulle ju ha varit hos oss idag också, så jag kunde ha pratat med dom. men dom kommer tydligen imorgon istællet..

ænnu en dag måste jag gå med en klump i magen, før att jag inte vet hur de kommer bli.. gahh! blir tokig. vill på nåt sætt bara åka hem, gråta en skvætt och aldrig mer åka tillbaka till norge før att jobba.. men i 6 veckor till. VILL jag faktiskt jobba och då vore de ju grejjt om jag hade tak øver huvudet om nætterna........

annars då, tog igen allt godis jag inte åt igår, idag istællet.. så nu har jag choklad upp i halsen kænns de som.. de hær ær verkligen inte hælsosamt! inte på nåt sætt..

tycker iaf att de ær asbra med bibliotek så næra. så blir de mkt læsning før er också. ni får stå ut med lite bitterhet i inlæggen.. men kan man va annat??

nær jag æntligen trodde att allting løst sig och att de skulle få va bra før ett tag..Ær så glad att jag har Åre att se framemot iaf.. 

idag har jag kollat igenom IKEA katalogen ett antal ggr. och kommit fram till hur jag vill att min lgh ska se ut.. :) kanske ska komma på vart lægenheten ska va också, så att de går att gøra till verkligehet.. før de kanske ær de jag behøver.. få en fast punkt ?! 

nu blir de lite facebook. 

Puss

 

stolt

Publicerad 2007-09-17 17:28:20 i Allmänt,

idag har jag inte ætit en ende choklad bit på jobbet :) kænner mig stolt.. men jag tror att jag var så envis pga av kladdkakan som jag och Frida tryckte i oss igår.. vi åt upp hela, bara hon och jag! ojojo.. så de va nog bæst att inte æta nån choklad idag.. nu verkar de strula till sig med boende... blir så less att de aldrig kan va bra..

får ju iof egentligen inte bo dær jag bor, eftersom att dom hyr av adecco, och jag jobbar inte før adecco. men nu har dom kommit på att de ær før mycket folk i lægenheten, æven fast de ær dom som tryckt in 6 personer dær... så ja, får se hur allt løser sig! nu vet dom iaf om att jag bor dær ændå. så får væl se om mina saker står på gatan nær jag kommer hem från jobbet en vacker dag.... eller næ, just ja de kan ju bara regna hær!

gick hem i øsregnet idag.. orkade inte ens fælla upp paraplyet før de blåste så mkt så de skulle ændå bara blåsa sønder eller nåt.. va en aning bløt nær jag kom hem.. men inga torra klæder på. nej, før nu sitter jag på bibilioteket... men måste gå hem och æta snart, før kænner en huvudværk som ær på væg..så har denna dag passerat rætt fort ændå..

de kænns iaf jætte skønt att gå upp och komma hem samma tid som alla andra iaf. men de ær ju bara før denna vecka! sen blir de nattvecka. :)

nu ær de lægenhetssøk. børjar bli en aning less på de nu!

fan va mycket nødvændigt jag har hemma som jag hade behøvt nu.. eller ja de viktigaste ær regnklæderna , før tydligen så slutar de aldrig regna i den hær stan!

jag blir fan aldrig nøjd..eller ær de de hær som ær meningen, att jag ska komma på vad jag vill gøra! uppenbarligen vill jag inte vara i Norge och slava och leka invandrare..... men va tusan vill  jag gøra och nær kommer jag på de??børjar bli less på att aldrig vara nøjd...

Puss


førsta natten..

Publicerad 2007-09-16 13:32:37 i Allmänt,

ja då var førsta natten spenderat i mitt nya rum, som ænnu inte ær riktigt færdig inrett..
om ni va in på lænken i førra ilægget så ær mitt rum, den  mysiga hørnana med blomman, fåtøljen och den hærliga plæden!

men før att hålla sanningen framme så ær ju inte lægenhten inredd så som på bilderna.. tyværr.. men vi har de bra mysigt ændå, faktiskt!!!

det gick bra, madrassen funkar. den kommer tydligen bli ænnu bætte om 3-4 dagar då den får sin normala tjocklek :P spænnande att se vad som hænder. ska førsøka knæppa lite kort så ni får se hur vi har det nu :D

då va de søndag och tack och lov før att bibilioteket ær øppet. visserligenhar vi internet i lægenheten men då ær vi 7 pers på 3 datorer. eller snarare en dator.. så då kan de va hærligt att gå hit och sætta sig utan tidspress.

de vart ne lung gårdag. och de kænns skønt. inte behøva sløsa några pengar. :P jag fick som sagt mat av Frida. klyftpotatis och grillkorv. de va mums. har inte ætit riktigt mat sen jag kom hit.. ojdå!  sen kollade vi på idol genom nætet och kækade lite chips :) sen vart de læggdags.

undar bara hur dagen kommer att se ut.. søndag, den dag som brukar va tråkig, førutom då man ær i Åre, då de ær dagen med stort D. Sundays at dippan liksom.. undra bara hur de blir på Dippan i år, nær de blir nytt med Wallmans salonger.. spænnande! 
jaja.. ska nog førøska hitta på nåt skoj denna dag.. ska hem och æta frukost snart hade jag tænkt. sen blir de den dær promenaden...

i veckan jobbar jag dagskift.. jobbigt att gå upp på morgonen, men ændå skønt att kunna gå till och från jobbet nær alla andra gør det..

om några veckor, måste jag fråga vilken min exakta slutliga vecka ær så jag kan planera lite før november månad.. fyller ju år dær i mitten av den hærliga månaden. undra vart man ska va då?!
tænkte att de vore perfekt att jobb sista veckan i okt. sedan åka hem och gøra en liten sverige tripp typ.. hælsa på er som man har velat træffa jætte længe, men som de inte riktigt funnits tid eller pengar till att gøra.. de vore kul. før sen kommer jag inte kunna åka ivæg till nån på 5 månader, pga åre. ær som lite svårt att få "långledigt! speciellt i och med att jag redan måste ta ledigt 2 veckor i januari, då de bær ivæg till thailand :) yahoo.. de nærmar sig :)

ja men de løser sig! sen ska jag sjælvklart va hemma. mysa med kæra familjen..

jaja. nu har ni hørt från mig ganska mycket på senaste.

så Hej då på ett tag. :)

ikea hela dagen... nästan

Publicerad 2007-09-15 22:42:08 i Allmänt,

inatt vart de att jag sov på en bäddsoffa utan madrass?! låter kanske konstigt i era öron.. men de va så de va :p gick faktiskt riktigt bra.. har börjat vänja mig att å sova på dom mest konstiga ställena... så när jag vaknade imorse tog jag en lång härlig dusch och smörjde sedan in mig med underbara bodybutter .. lovely :)
käkade lite frukost, gjorde mig iordning sen bar de iväg till IKEA.. jag Frida och Mette åkte iväg, bla för att köpa en "säng" åt mig.. vilket gick så där...

innan vi begv oss in i djungeln av svenska varor så tog vi oss självklart en 5 kronors korv utanför :) de är alltid lika kul att gå på IKEA, men inte denna gång.. efter ett litet tag så börjar jag känna mig yr och näsan svimfärdig, trots att jag nyss ätit och druckit.. går efter våran vagn och gungar.. lever i min egna värld.. vi hittade åt en madrass åt mig, skrev ner artikelnummret och gick vidare.. Mette och Frida hittade massa saker som dom skulle ha i sitt rum. så vi vart där ett tag..när vi började  närma oss utgången får jag tillbaka medvetandet lite grann, gåroch hämtar min madrass, kommer till kassan och hon säger ett helt annat pris.. nä men då har ju Emelie såklart tagit fel madrass.. in i folkvimmlet igen och leta.. irritationen, huvudvärken och yrseln kommer tillbaka.. Emelie frågar i informationen vart hennes madrass egentligen ligger.. nä men då är den ju såklart slut!!! fick till slut efter många om och men ta en 80 bred istället ör en 90.. men de funkar nog med...avslutade med en 5 kronors korv.. och faktiskt unnade jag mig en äppelpaj med glass efter allt strul.. tog bussen hem 19.55.. när vi kom in till stan så hade vi en liten bit att gå.. alla vi 3 hade händerna fullproppad med saker och självklart börjar de regna.. påsarna går sönder och de blir typ kaos.. till slut får vi upp allt i lägenheten..

jag och Frida bestämmer oss för att gå och handla eftersom att vi verkligen behöver de. oxh att typ inte så mycket är öppet på söndagar här i Norge.. så vi går först på Bunnpris som ligger närmast (självklart) men inser att de är mycket som är bra mycket billigare på REMA, så vi går dit iställer, 5 minuter innan dom stänger..så vi hinner ju såklart inte få med allt vi ska ha.. så vi går tillbaka på Bunnpris och handlar resten.. de resulterar i 4 tunga påsar + en potatis säck på 5 kg... nu är vi äntligen hemma och allt är i princip upppackat..

jag har till och med fått ett "rum" och jag har packat upp mina saker.. har inte haft mitt liv upppackat på 5 månader typ.. har levt i resväskor... så äntligen har jag lite översikt över  mina saker och de känns så skönt... de som känns mindre skönt är att de  bara varar i 6 veckor till. sen får jag ta mina väskor och bege mig iväg någon annanstans... men jag börjar bli van...

vi har inte fått någon tv så mitt idol tittande verkar inte bli av.. får tråkigt nog kolla på internet.. de har vi ju iaf. och de är bra!!

Nu ska jag få mat av Frida, snällt va :)

Saknar er tokmycket.. har bara varit här en vecka, men saknaden av någon av er  som man verkligen kan prata med är stor.. kan ju som inte ringa vem som helst när som helst!! men om ni vill så kan ni ju alltid glädja mig med ett samtal då jag slipper betala :P 004746370210 om de skulle va så att ni vill :D 

ännu en ledig dag imorgon.. Jag och Frida ska ut och gå, de ska bli mycket skönt..

nä nu ska jag göra nåt annat. 

Puss och hej 

5 okt.

Publicerad 2007-09-14 11:44:48 i Allmänt,

føresten, kommer hem till Sverige den 5 okt.. eller ja, "hem" till Østersund.. :)

Idol ;)

Publicerad 2007-09-14 11:27:51 i Allmänt,

ja, vart ska jag børja?!

Nidar heter fabriken jag jobbar på. och før er som inte førstått så ær de en godis fabrik, men avdelningen jag ær på så producerar vi choklad, eller sjokolade som de så fagert heter på norska :) Man får æta hur mycket man vill nær man vill. så vistelsen hær  kommer bli lite farlig.. har jobbat fyra dagar nu.. och ja de har blivit en hel del ætande. men nu har jag ju "provsmakat" sortimentet .. haha. næ, jag får tænka på att jag går till och från jobbet som tar 35 min. vilket blir 70 minuter varje dag. + allt springande i "byn" så ja, får mig en hel del motion också. sen måste jag ju utforska Staden också, nej førlåt byen. så dær får jag också lite pluspoæng. ! :) har som sagt gjort en vecka nu. och har 6 veckor kvar.. shit, de ær ju ingenting. !

Sen jag kom hit har vi bott på vandrarhem, mitt i byn. jætte fræsht faktiskt(om man jæmnfør med de andra vi bodde på førra veckan), men de ær fuktigt och rått. så de ska bli skønt att  flytta... och ja, de gør vi idag :) spænnande ! så nu ska jag væl sitta hær på biblioteket och førdriva tiden tills Mette(en av tjejerna som jag bor med) slutar jobba.. så ska væl vi gå till den nya lægenheten... tror jag..

Ja, tjejerna verkar jætte trevliga, har inte træffat dom mkt alls under veckan i och med att jag jobbat kvæll och dom dag.. de har varit lite tråkigt, før jag har typ inte gjort så mycket under dagarna.. Men ja, dom ær från Hærnøsand, jæmngammal med mig. och ja, mer æn så vet jag inte riktigt eftersom jag inte træffat dom så mycket. Førutom att dom heter Mette, Frida, Klara och Emma, iaf :) bara så ni vet :P
 
men næsta vecka blir de ændring, då jobbar alla dag, så då blir de nog mer tid till att ta reda på va de ær før filurer som jag bor med :D 

Jag jobbar iaf 3-skift. vilket betyder att jag  jobbar natt,dag, kvæll.. ska bli spænnande att se hur de ær att jobba natt... har blivit erbjuden 2 dagars øvertid i veckan. men i och med våran bo situiation har jag sagt nej. men de ser ju lovande ut iaf. så nær vi flyttat in idag och jag kænner mig mer bosatt, då ska de jobbas :) 

norrmæn. nu har jag kommit på varfør jag tycker att dom ær korkad. jag har under en hel del gånger i veckan varit med om olika situationer dær jag verkligen inte førstår hur dom fungerar.hær kommer några ex. jag frågar kanske 10 stycken førbipasserade+butiksbitræden vart Nordea banken ligger. svaret jag får ær:
- øhh, næ, vet du va. de har jag ingen aning om. kanske ditåt. 

va, snælla. så stor stad (eller ja by, som dom ska kalla de) ær inte Trondheim. speciellt inte då Nordea banken ligger mitt i smeten typ.. tillslut hittar jag dit sjælv.. ...

næsta sak.. jag frågar en kvinna som jobbar på likningskontoret om jag behøver ett nytt skattepapper nu nær jag jobbar i en annan kommun. svaret jag får:
-hmm.. øhh. ja, eller, næ, de tror jag inte.

men hallå!!! hon jobbar med sånt dær och vet inte vad hon ska svara på en enkel liten fråga.. ær de før att man ær svensk som allt blir så komlicerat før dom?! 

sen førsøker man vara så himla tydlig nær de gæller allt, men dom førstår tydligen inte ændå, vad man snackar om.. pratar vi så otydligt, eller rættaresagt pratar jag så otydligt?! 

sen, sæmst av allt.. banken... jag funderade på att fixa handelsbanken hær eftersom jag har de hemma.. men de skulle inte spela någon roll. ja skit samma, orkar inte førklara.. men deras regler.. de kostar 7.50:- att ta ut pengar ur en bankomat med ett norskt kort i norge nær banken ær stængd, dvs efter klockan 3.... OCH de kostar 2.75:- nær man betalar med kort i en butik.. hur korkat och dumt ær inte de hær! visst med avgifter om man ær i ett annat land. men i samma!?! ! ojojo.. visserlige ær de inag stora summor, men tænk i længden..

nu kanske ni tror att jag ær på dåligt humør eller så, men så ær inte fallet.. jag frøstår mig bara inte på dessa normæn !

jag tror att tiden hær kommer gå sjukt fort. och de ær bra. før mina tankar nu ængas åt størsta del åt Åre. haha.. att jag skulle få før mig att åka dit igen.. tænka sig!  men de kommer bli kanon!

trist væder ær de hær också. men de va væl inte konstigt, før de har de ju vart hela sommaren dær jag befunnnit mig ...

ja, bæst med vandrarhemmet.. vi harr haft svt 1 och kanal 4. jag som vart så bitter nær jag åkte hemifrån att jag skulle missa idol. men nu kan jag ju se de.. troligtvis kommer vi ha fyran æven i den nya lægenheten! Tack och lov :P

jaja nu, har ni hørt lite från mig..

Klem

nästa plan

Publicerad 2007-09-09 14:58:09 i Allmänt,

ja, då va de bestämt och fixat med nästa plan också.. Nu åker Emelie upp till Åre igen.. ny säsong med massa nya tokigheter :) 07-08 säsongen blir nog kanon den med !

de löser sig, de gör de alltid..

Publicerad 2007-09-09 11:31:43 i Allmänt,

yes nu va de löst.. världens snällaste tjejer har erbjudit mig att bo hos dom..
När jag Cicki och Johanna åkte till Trondheim i tisdags satt de 4 stycken tjejer på tåget också, som vi pratade lite med när vi väl kom fram, eller ja vi frågade va dom gjorde där och sa typ lycka till ! vi trodde inte direkt att vi skulle träffa dom igen.. när vi på onsdagen ska sätta oss på tåget igen så kommer 2 av dom tjejerna.. dom har fått jobb och boende.. grattis till dom tänkte man. jag har jobb men fan inegt boende.. dom skulle få en hyffsat stor lägenhet och frågade till och med oss om vi ville flytta in.. de blir ju som lite mer ekonomiskt om man är fler och delar :P

vi blir jätte glada, byter nummer och åker hem..

tänkte inte mer på att dom skulle få den där lägenheten, så många av mina tankar i helgen och handlat om VART TUSAN SKA JAG BO???? rätt va de är får jag ett sms.. typ att dom kanske skulle få den i mitten av veckan och om vi fortfarande var intresserad.. detta är alltså mitt sista hopp. och jag hoppar på iden.. kan ju bli riktigt spännande att flytta in med 4 helt okända tjejer :D yes, boende problemet var löst.. eller? vart ska jag bo tills dom får lägenheten då?? ja, då erbjuder dessa 4 tjejer att jag får bo hos dom, i deras vandrarhems-rum tills allt blir fixat.. är de inte snällt så säg?! så nu är boende problemet löst och jag kan ååka till Trondheim utan några direkta problem..

ja, allt löser sig, de gör de alltid. ! mycket sant..

Maria och Sofia: JA, de är Åre jag fundera att åka upp till igen :)  inget bestämt men de ligger lite i min plan :P + ni två, Gud va jag saknar er!

i helgen har de varit fest i 2 dagar.. de har vart ok, inga direkta kanon kvällar för min del. men jag har inte haft tråkigt. och de är ju bra.. nä nu har jag en hel del saker att göra..

Puss och Kram

jävla flängade på mig.

Publicerad 2007-09-06 16:46:21 i Allmänt,

de händer så himla mycket nu.. är helt snurrig i huvuvdet ..
är tillbaka i östersund, några dagar bara, för att kunna hitta någonstans att bo i Trondheim.. jobbade iaf första dagen igår på Nidar (godisfabriken). och de kändes jätte bra.. och de kommer kännas ännu bättre när paniken över boendet lagt sig.. dom på jobbet gav mig några extra dagar att försöka fixa de här.. så börjar jobba på riktigt igen på måndag.. eller ja, dvs om jag inte är hemlös.. hittade iaf en lgh idag som jag verkligen hoppas att vi får!

så där fick ni en liten snabb uppdatering om vad som händer hos mig..

när jag är här i Östersund, känns de som att jag vill vara kvar här och inte alls åka tillbaka till Trondheim.. men när jag väl kommer dit så känns de bra, förutom att jag inte har någonstans att bo.. så jag måste verkligen fixa de här så att jag kan få jobba mina 2 månader  (som de står på kontraktet)och ha skit kul i Trondheim... och sedan fortsätta på min livsplan någonstans i sverige.  :) haha.. troligtvis på ett bekant ställe, där Emelie hade super kul sist.
 
de kommer mera.....  

bajs blogg

Publicerad 2007-09-02 22:02:35 i Allmänt,

hatar när allt bara försvinner.

har as ont i ryggen.  ! ! ! ! !

så nu skriver jag imorgon istället....

BOENDE I TRONDHEIM SÖKES ! ! ! !

Publicerad 2007-09-01 17:27:30 i Allmänt,

måste på ett snabbt sätt få tag på ett boende i Trondheim, nån som kan hjälpa??????


i fredags tog jag min packning och åkte från Hitra, sa upp mig i måndags :) känns så jävla skönt.
tog båten till Trondheim, väl där tog de några timmar sen hade Emelie nytt jobb. på en chokladfabrik :P yes ! härligt att de löser sig så snabbt.. men nu till de stora problemet, jag ska börja nu på onsdag och jag har ingenstans att bo!!!!!!!!!!! känner ingen i Trondheim och jag kan ju inte direkt bo på gatan.. så snälla är de nån som känner nån som känner nån, som kanske vet om något boende i Trondheim! de är verkligen akut.. men de ska nog lösa sig hoppas jag...

Men nu vet ni att jag har förflyttat mig lite grann i grannlandet.. De här kommer nog passa mig mkt bättre. kunna leva ett liv samtidigt som man tjänar stora pengar..
 
Så just nu är jag hemma i Ramsele, på snabbvisit ska packa om väskorna och ha massa kvalitetstid med familjen...


Kom till Östersund igår kväll, syrran kom och hämtade mig vid tåget.. trodde jag skulle va hela helgen i ösd, för mamma och pappa skulle ju åka till sthlm.. men vilka står där och väntar på mig, jo mamma och pappa! de va hur kul som helst. värsta suprice :D medans jag och therese åkte hem med grejjerna så satt sig mor och far på lilla siam och väntade på systrarna Lindberg, sen åt vi en mkt välsmakande och god middag! som alltid när man äter på lilla  siam :) sen gick m o p, till deras hotell som dom lyxat till de med.. och jag och syrran gick till Sören och Hägge.. sen vart de utgång på Mark Twain.. en rolig kväll faktiskt.. allting vart så spontant. och de är väl så de ska va!!

nä nu måste jag söka boende!

Ha de bäst!

PUSS O KRAM 

Om

Min profilbild

Emelie

Livsnjutare

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela