Emelie

letar nya äventyr

IAW !!!!

Publicerad 2011-09-28 22:39:07 i Allmänt,

Tänkt om man kunde få åka på sånt här hela tiden, det vore underbart.
Underbar koreografi av Moris, bra låt, härligt väder, fina människor.. inget att klaga på (förutom kanske kvalitén på filmen) ;)
Det är sånt här jag pysslar med när jag egentligen borde plugga.. Alltså drömmer mig bort :)

Juridik, tjohooo!

Publicerad 2011-09-21 21:12:16 i Allmänt,

Vi hade en lång dag i skolan idag 9-15, det hör inte till vanligheterna. men jag gillart. Jag skulle faktiskt behöva känna mig tvingad till att vara i skolan 8 timmar/dag för att få någonting gjort. Har noll motivation  för denna kurs, allt pga EN lärare som jag inte förstår alls hur han hamnade på socialhögskolan.

Vi läser juridik just nu, det är svårt absolut. Men det är läraren som lite grann sätter nivån på lektionerna och gör det till en förhoppningsvis givande tid. Vårt syfte är att lära oss, så deras borde vara att förmedla något på ett sånt sätt att vi lär oss och blir strålande bra socionomer om några år?! Det är alltid kul om man känner att läraren vill att man ska lyckas med kursen. Den nuvarande läraren kommer dock aldrig kunna få mig att känna så. (jag håller mina tummar ändå, och hoppas att jag och hela klassen lyckas).
Faktorerna till att han aldrig kommer lyckas få oss att känna oss kunniga, smarta eller klockare beror på en del saker,
-Vår lärare pratar i 120km/h, kan vara svårt att hinna med att höra vad en person säger i den hastigheten. Han tar heller inte åt sig av att elever ber honom om att sakta ner tempot.
-Det är även svårt att få kontakt med vår lärare för att kunna ställa frågor, då det enda läraren gör är att kolla och läsa innantill på sin powerpoint presentation (som är nästintill exakta citat av vad som redan står i lagboken) eller läser rakt upp och ner från sin egna lagbok som han har framför sig.

Jag skulle egentligen kunna babbla på hur länge som helst om allt som är fel med honom, vad han gör och vad han inte gör.. men jag besparar er det och istället säger jag bara det: han suger och borde få ett jobb som passar hans kvalifikationer.

Hur ska jag kunna ha viljan att lära mig något, när han som lärare inte ens vill stå där och prata. Stackarn vill ju springa från scenen så fort han får chansen. Stackarn är ung också, yngre än ganska många på socialhögskolan, studenter som lärare. Det borde inte ha med saken att göra.. Men då socialhögskolan och Socionomprogrammet i Stockholm på Stockholms universitet, är av mycket god kvalité;

"Högskoleverket, som under 2009 utvärderat landets 16 socionomutbildningar, konstaterar att universiteten i Stockholm, Göteborg, Lund och Umeå uppfyller kraven för mycket hög kvalité. "Fyra universitet har visat att det går att göra en generalistutbildning. De har dessutom visat att det går att göra det med mycket hög kvalitet", säger universitetskansler Anders Flodström."

Då tycker man väl att man kan kräva att få en lärare som är så pass erfaren i sitt yrke som lärare. Samt har en god juridisk bakgrund och som även är så pass begåvad i sitt yrke och inte läser innantill ur lagboken, för det sistnämnda är vi faktiskt kapabla till själva.

händer mycket nu.

Publicerad 2011-09-20 23:26:52 i Allmänt,

Det är mycket som har hänt, mycket som händer och mycket som kan hända inom kort framtid. Jag ser fram emot mycket och hoppas allt jag vill löser sig på bästa sätt.. Hade en helt fantastisk vecka i Turkiet, träffade massor av fina människor och hade underbart kul (trots en förkylning, som ännu inte gett med sig). Fick en massa energi, men nu är jag tillbaka i verkligheten och ibland kastas man in i en verklighet som inte alltid är lika kul att ta tag i.. Jag älskar att planera, älskar att ha fullbokad kalender, men ibland blir det kortslutning när man "vilat" lite för länge från att trixa och fixa ihop allt man vill hinna göra. Just nu är det mest kladd i min kalender, men det ordnar upp sig det också. Imorgon hoppas jag kunna få en positivt besked, som i sin tur i så fall kommer leda till att jag inom kort skall utmana mig själv, och lära mig någonting nytt, jag väntar med spänning :)

Det är fantastiskt härligt att kunna umgås med sin moster som om det vore en vän/extra storasyster. Vi har en hel del lika intressen, som medför att vi kan dela sådana här oerhört roliga upplevelser med varandra.

Tack Maria för en grymt behövlig vecka i Turkiet!!

härliga djur..

Publicerad 2011-09-01 20:41:35 i Allmänt,

Jag befinner mig en bit från stan, i Kungsängen, långt från storstadsstressen och bullrande trafik. Jeanette har åkt till Tyskland, så jag passar på att leka hundägare åt hennes charmörer, njuter av känslan av att vara själv i en lägenhet, där soffan är den centrala platsen på en torsdagskväll.. I morse avverkade jag 7 km med vovvarna i skogen och i em 3km, ingen kände sig mer fri än jag. Det är skönt att få komma ifrån, ta det lugnt och andas frisk luft. Men med det sagt betyder det inte att jag konverterat från att vara storstadstjej, det är ändå i stan det händer och det är där jag vill vara. Men jag åker mer än gärna ut hit lite mer ofta, för att andas frisk luft och njuta av långa skogspromenader ;)

Imorgon åker jag tillbaka till stan där en helg fylld av fest väntar, länge sedan jag hade möjlighet att mynta uttrycket: Nu går vi all in :)

Om

Min profilbild

Emelie

Livsnjutare

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela