Emelie

letar nya äventyr

news.

Publicerad 2007-08-26 16:45:18 i Allmänt,

ja, nu har dom satt upp en fartkamera i fröya tunnel också!! så ta de lungt om ni ska till Förya :)

annars då... jo vistelsenhär kanske inte blir så lång som planerat... trondheim nästa, kanske.. jag hoppas.. de här med små öar och fisk kanske inte passar mig ändå..men vi får ingen jävla övertid.. de är pengarna vi är ute efter och dom får vi inte mkt av här.. men mne, bara funderingar..  Men jag har nog kommit på att jag behöver spänning i mitt liv typ hela tiden.. och de finner jag nog mer i tronheim... men som sagt, bara funderingar. man vet aldrig hur de här slutar!.

 nu sk ajga söka jobb :)

Puss och Hej

huvudværk.

Publicerad 2007-08-23 16:47:46 i Allmänt,

ja, hemsk huvudværk som dånar i min skalle... ussh och blææ.. och dagen har inte varit bra..

vi har fått bytta skift.. vilket inte alls ær kul.. bara negativa saker med att vi fick byta.. vill tillbaka till "vårat" skift. men vi var tydligen før många så då fick vi 4 svenskar flytta øver! i hate it.. men ska snacka med Ingjerd imorgon och fråga snællt om vi får byta tillbaka,. før nu kænns allt bajs.. hatar fortfarande huset.. och de kænns som en evighet tills vi får flytta! kænns som lønen kommer va as dålig. och ja.. allt kænns piss idag..många olika kænslor.. om vi bara kunde få byta tillbaka, så kunde de iaf kænnas lite bra. ! vi har funderat på nya jobb..men samtidgit ær ju jobbet hær inte dåligt.. de ær vårat tillæflliga boende och att vi fått byta skift som gør mig upprørd och arg. och på dåligt humør! och då blir allt fel..

men men.. vi får se hur de blir. allt  løser sig ju till slut.  som tur ær!

så imorgon skulle vi ju egentligen vara lediga eftersom att vi  børjade med att jobba kvæll. men nu nær vi bytt så blir de ju jobb imorgon !

huvudværken satt stopp før træning idag så de blev bara dusch før min del inne i fillan.. måste ju passa på att utnyttja duschen hær innne eftersomm att våran ær så æcklig.. bajs vatten.. så nær jag suttit klart hær, ska jag unna mig nått gott, bara før att dagen inte har varit en bra dag!.

men annars mår jag bra, saknar bara de hær att kunna ringa vem som helst nær som helst! men de ær ju sånt man får ta. de ær ju faktistk inte så læne kvar nu tills vå ska åka hem :) vilket jag længtar så himla mycket till! 

vill ha min dator nu så jag kan ha kontakt med folk i princip nær som helst.. och uppdatera massa saker på Facebook. massa bilder. :) kul nær de ær så himla mycket folk som har det ! så jag ska va duktig och lægga in bilder och grejjer nær jag har tlllgång till min egna dator och kan sitta i evigheter och pyssla på :)

somnade øver bordet igår nær vi satt och kolla på O:C, med armbågarna i bordet och hænderna under hakan.. var så himla trøtt alltså :P haha ! 

jag skulle vilja ha ett paket av någon.. med spænnande saker i. typ en bok, eller korsordstidning, veckotidning. saker som kan vara bra att ha.. :) so, just send it !

miss you !  

4:e veckan..

Publicerad 2007-08-21 11:27:41 i Allmänt,

ny vecka nya tag... har redan jobbat en dag..måndagen gick AS fort. + att vi fick jobba øvertid. så strax innan 02.00 stæmplade vi ut :) yes... ær lite orolig før att lønen inte ska vara som væntat.. vill som ha en hel del pengar, och ær rædd att bli besviken! men men.. de blir nog bra.

om førsta lønen ær bra, ska de inhandlas en dator. :) yeah !

de dær dumma jækla huset gør så att jag aldrig blir frisk.. nu har jag hosta.. jobbig hosta.. så nu vill jag mer æn gærna flytta så jag førhoppingsvis blir frisk ! møgel-hus  ! ! ! !

ska skriva tillbaka i veckan, Therese...

trots lite sjuka så ska de gymmas lite idag..

så ska væl bege mig och gøra de nu..

saknar er, mycket!

jajjemen

Publicerad 2007-08-19 03:27:50 i Allmänt,

då va de lördag, eller jag egentligen söndag. beror på hur ni ser de?! och nu är vi Ansnes, har festat ikväll.. var i en barack, där dom hade dj och allt... coolt som tusan.. eller? njeeaa.. men men. de va ju trevligt...

idag har jag beställt lite kläder.. eller ja mest underkläder. men de är ju alltid kul. så förhoppningsvis så finns de hemma då jag kommer hem i september.så jag kan ta me de hit..

idag var vi in till Fillan och tränade som vanligt.. de vart allt möjligt faktiskt. först lite gym, sen solning och sen lite simning:) mycket härligt kan jag lova..

har tydligen fixat facebook också,för alla som är intresserade...vet knappt va de är, men alla tjatar om det! så jag kände mig tvungen... ska väl fixa iordning den snart. eller nåt... haha.. eller ja vet ju knappt va de är än!:P

Linnea ringde idag också, vilket var mycket trevligt. jag tycker om när de ringer på min norska telefon :) yes! i like it...

mindre kul va de när de ringde på min svenska, och jag plötsligt insåg att jag för tillfället befann mig på fel ställe! attans!!!!!!!!! så irriterad och frusterad man kan bli. men deär väl sånt man får ta.. alltid kan man inte få de man vill...


imorgon ska vi in och leka i simhallen.. lite motion lär de nog bli också, men mest lek och bastu :P

nä nu säger nattmössan till att de är dags att sova!!

Så tack och godnatt !

Saknar er!

tjo..

Publicerad 2007-08-16 15:48:15 i Allmänt,

ville bara sæga att allt ær bra och att tiden rusar ivæg.. vilket ær bra!!

igår va en jobbig dag, dåligt humør.. men jag løste de hela med dyrt godis! vilket hjælpte... :) haha
och massa tankar om vad som ska ske før Emelie år 2008.. men som mamma sa, de hinner gå många turer innan jag bestæmt mig om vad jag ska gøra!!!

nu ska jag simma.

jag har gångspærr = træningsværk..:)

hinner som inte skriva så mycket mer..

Tænker på er ! saknar er också, faktiskt.... ganska mycket

flytta

Publicerad 2007-08-10 14:05:12 i Allmänt,

yes! den 8 september flyttar vi till værldens finaste lægenhet.. vi var och kollade på den igår.. 3 rum, 3 badrum, med dusch och toalett i alla.. bastu, jaccuzi (vette fan hur de stavas) :) golværme, tvættmaskin och torktumlare. allt i grym standard.. 3 minuter med bil till jobbet.. asså, jag vill flytta nu.. kan till och med tænka mig att stanna længre. før så fint va de!! kommer bli kanon...han som vi ska hyra av ville ju helst att vi ska hyra fram till och med mars då fiskesæsongen drar igågn igen.. och de ær nog kanske inte helt omøjligt om man får bo så fint! plus att vi betalar bara 2000:- per person. och de ær asbilligt ju med tanke på standarden och allt som hør till.. men ska førøska ta tiden som den kommer... just nu står de ju i papprerna att vi bara har jobb till och med den 21 december.. så vi får nog ta allt sen..

Det blir jag, Mattias, Emelie, Jacob och Calle som ska bo dær. och de kommer bli jætte bra :D 
jag længtar..

idag ær man då ledig, eftersom att vi jobba kvæll denna vecka.. de ær skønt.. lång helg :P så nu blir de till att simma lite...

har ju som jobbat två veckor nu.. de ær inte klokt va tiden går fort. 

den 13 september åker vi hem en svæng øver helgen, bara så ni vet :) men då åker jag nog till Ramsele.. skulle va skønt!

mitt telefonkort verkar helt cp också..kan inte ta emot sms som ær skickade från telia eller halebop... kan inte skicka sms till svenska telefoner som befinner sig i norge!! de ær galet konstigt.. så nu ær jag lite irri kan man sæga.. och knappt nå pengar kvar på den svenska så inga sms blir skickad dærifrån heller! suck!!!!!

Allt ær bra bara så ni vet!!

Mamma, ring nåt i helgen vettja :) 

Det ær så himla fint hær.

Allt før mig denna gång!

just ja, vi kommer att ha internet sen nær vi flyttar. hur bra blir inte de :) yahoooo !  

mycket folk

Publicerad 2007-08-08 11:57:14 i Allmänt,

två jobb dagar kvar før denna vecka :) hærligt!

den førsta jag såg nær vi gjorde vårt besøk på Frøya var Kjell-Atle...:D Ni Førya bor som læser vet ju vem de ær.. ni andra. han ær bra lustig han.. men han kænde inte igen mig! konstigt?.. næ!!!! de va så klockrent att just se han nær man kommer till Frøya..

så nu ær man i Fillan. ska førsøka leta upp en fotograf som kan ta kort så hjag kan fixa de dær VISA kortet lite snabbare æn væntat. vore nice...

Tack Cicci før brevet.. ær ledig på fredag då ska de skrivas tillbaka :)

måste rætta mig och sæag att vi jobbar till 24.00 de veckor vi jobbar kvællsskift och inte till 23.00... men den sista timmen gør man typ inget.. eller ja, stædar...Nu i måndags så kom de sjukt mkt nytt folk och de har ite funnits plats før alla.. så ibland har man inte kunnat gøra något.. vilket ær lite tråkigt, før tiden går ju lite sakta nær man inte gør något.. men tydligen ska dom sparka lite adecco folk på måndag.. då blir de lite mer space i fabriken och lite emr att gøra...de blir bra de...

ja alla som børjade ær polacker.. vi ær totalt 5 svenskar som jobbar på vårat skift... och mer kommer de nog inte bli på ett tag...de ær lite tråkigt, før de kænns som att man inte kommer læra kænna så många..men huvudsaken att vi har de kul och bra.. och de har vi.. eller jag iaf :)

jag har børjat få jobbiga tankar om våren.... borde inte få de nu, borde inte tænka på de nu.. men tiden finns ju.. man tænker rætt mycket på allt møjligt hær.. så de ær klart man førsøker planera lite...men førsta och fræmst blir de ju Thailands resan med kæra familjen... sen får vi ta allt sen..  eller nåt sånt.. 

annars har jag de jætte bra !

har troligtvis fått ett nytt boende också,.. som inte ligger långt från jobbet. typ 20 minuters gångvæg,... ASBRA!!!! så vi ska nog få besked idag,, men om vi får de kan vi inte flytta in føren i september.. men vi ska nog klara de ute i skogen ett tag till.. vi har ju O.C :) yes !

næ nu sitte folk i kø!!!! blir nog mer update på fredag! håll ut !

Puss så længe!

Frøya

Publicerad 2007-08-06 11:21:47 i Allmänt,

Ja då var man på Frøya en snabb-visit :)
tænkte ju som fixa visa kort, men snubben som fotograferar har ferie. semester alltså, så de gick inte så bra. får vænta två veckor!

nu har vi avklarat en vecka på Hitra, hunnit flytta har vi gjort och fått nya inneboende som ær mycket trevliga :)Emelie från Åre, hennes pojkvæn Jacob och hans polar Jacob från Arvika.. haha.. så nu ær vi 2 Emelie och 2 jacob i huset osså Mattias :)
ska dock søka nytt boende så fort som møjligt før just nu bor vi mitt ute i skogen. vi har en traktor och en sjø som granne... och en lång grus væg att vænta var dag till och från jobbet...

så blir de aslångt før oss till Fillan = træningen ! och de var ju inte bra... tidigare bodde vi 6oo meter från Fillan. PERFEKT..

men vi får se hur de løser sig! i veckan jobbar vi kvæll.. OCH endast 4 dagar..
hur skønt blir inte de?!!

i helgen va de fest.. meningen var ju att jag skulle av duktig och vara nykter och køra... men med lite øvertalning så drack jag med och vi øvernattade hos några svenskar.. dom kom før inte så længe sen. som Mattias visste vilka de va :) mycket nice :) dan efter blev de till att lyxa till de lite med pizza! den satt bra den.. men sen va hela søndagen førstørt av trøtthet och bakis-skakis.. mådde inte så bra dær ett tag. men nu mår jag prima ballerina!

en vecka har ju svissat førbi SÅ himla fort.. så tiden hær kommer nog också gøra de!

haha. jag och min nedrækning, men idag ær de 5 månader kvar tills Thailands resan :) Jag længtar ! ! ! !

nu mina kæra vænner, ska jag bege mig.. ska gøra mitt bæsta før att færsøka uppdatera så mkt som møjligt.. nu kan de bli lite svårt i veckan.. men till helgen kanske!!! vi hoppas ju på ett boende snart med internet! de vore ju toppen.. så vi ska slita som djur før att fixa de :)

Pussar och Kramar

vart ska jag børja?

Publicerad 2007-08-02 16:17:00 i Allmänt,

ja, nur ær man alltså på Hitra.. har jobbat 4 dagar och det går faktiskt bra.. de ær væl kanske inte værldens roligaste jobb, men nær man lær kænna lite folk så blir de nog bra. kommer 30 stycken nya som ska børja næsta vecka..så de finns goda chanser till kontakter :)

vi jobbar på slakten, funkar faktiskt riktigt bra.. har ju iof bara jobbat i 4 dagar...
dagarna ser ut som sådan: vi jobbar skift, så denna vecka jobbar vi från 07.00 till 15.00, och på fredag (imorgon) jobbar vi från 07.00 till 19.00... sen næsta vecka så børjar vi 15.00 och jobbar till 23.00 men då ær vi lediga på fredagar :) så håller de på.. :)

och de ær en hel del skillnader jæmført Salmar..
 
lite info
De ær en mycket mycket mindre fabrik æn salmar...
De ær inte alls så mycket svenskar som på salmar..
Vi trænar och badar GRATIS, solar GRATIS ! vilken dag som helst. 
Alla verkar jætte trevliga, dock lite konstiga, men trevliga och hjælpsama.
De ær bættre mat æn på salmar.
De ær mycket bættre løn æn vad vi trott.
De ær ganska billigt boende.
ja just nu ær de riktigt bra!

nær vi kom hit i søndags så skulle vi egentligen bo på ett stælle som kallas Gestebrygga, eller nåt sånt.men dom hade tydligen ingen plats till oss, så vi fick flytta in i ett hus med 3 andra svenskar, två av dom åker idag.. de huset ligger i Fillan. så de ær kanon næra till gym och sol :) men i helgen ska vi flytta, får inte bo kvar før de kommer massa polacker som ska bo dær... så nu får vi lite nærmre till jobbet men længre till Fillan, vilket ganske inte uppskattas så mycket... men men... vi ska bo med 3 svenskar som kommer i helgen.. ska bli spænnnade !  och kommer nog bli bra.. hoppas huset ær fræsch!!!

biblioteket har sommarøppetider, så de ær dærfør de inte går att gå in på internet så ofta, før dom stænger 3. då vi slutar! men men, den 11 aug børjar dom med vanliga tider, vik.et nog ska va bættre.. på torsdagar har dom iaf øppet till 6  : :) YES, så fick man skriva av sig lite :)

på måndag ska vi åka till Frøya, spænnande eller vad :P Mattias ska fixa personnummer och jag ska kirra visa-kort.. kansek blir de ett besøk på bibilioteket dær också :)

men ja, nu skajag ut och gå..

mittnorska nummer ær +4746370210, men tydligen kan jag inte ta emot sms, så jag måste kolla upp de. men samtal uppskattas :) annar kan ni smsa på mitt svenska nummer...

och før dom som vill skicka brev kan ni skicka de till

Emelie Lindberg
c/o Lerøya Midnor
7252 Dolmøy
Norge

ha de bæst allesammens :P

vi hørs! puss

Om

Min profilbild

Emelie

Livsnjutare

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela