Emelie

letar nya äventyr

magi..

Publicerad 2011-08-30 23:12:55 i Allmänt,

Helgen var magiskt, det är underbart att få göra det man älskar. Ser verkligen fram emot veckan i Turkiet, som kommer vara fylld med magi - DANS!!!! Drog däremot på mig en kort förkylning som gjorde att jag inte kunde delta på alla klasser i söndags.. Men vilken härlig känsla att bara få kolla på alla underbara dansmänniskor. :)

Skolan är igång också och juridik är kursen vi läser, så nu gäller det att läsa och sen hålla tummarna på att det går vägen. Skönt att vara tillbaka i rutinerna och härligt att se alla klasskamrater igen.

dans gör mig lycklig

Publicerad 2011-08-26 23:13:05 i Allmänt,

Inte så konstigt att jag känner mig trött och på dåligt humör, då jag inte ätit speciellt mycket idag. Kom till insikt nu när jag kom hem att dagens intag av föda i princip inte bestått i någonting. skärpning!
Lämnar en trevlig kväll på Grappa pga detta, men var nog inte vidare värst socialt sällskap ändå.
Det blir upp tidigt imorgon för att fixa fram frukost, packa i ordning och försöka få lite struktur över dagarna som kommer.. Det är skolstart på måndag, mamma och pappa kommer, Cicki fyller år, jag ska vara hundvakt, ut på galej, jobba, hinna träna mellan alla olika aktiviteter. Jag brukar ha bra framförhållning och planering över saker, men tyvärr inte nu..

Att göra ikväll innan lampan slocknar: beställa böcker!!!!

dagens dansklass var amazing!!!

underbara.

Publicerad 2011-08-26 01:01:57 i Allmänt,

Haft en hel del på stan, med lunch, shopping, middag, fika och inspelning. En fullspäckad dag kan man säga, jag är trött.. Men det är helt klart värt det, när man får sån energi av att vara bland fina människor. Fantastiska dagar jag haft nu. Helgen förgyller jag med träning. Jag trodde det skulle ta en evighet att ta sig ut till Kistamässan, de visar sig vara 5 minuter härifrån med pendeltåg. Lyllo mig, jag behöver liiite sovmorgon efter dagens bravader.

godnatt!!

rosa och orange.

Publicerad 2011-08-24 02:42:06 i Allmänt,

Mina naglar är nyfixade, härligt färglada, nästan lysande i färgerna rosa och orange. Skönt att kapa av dom lite och få en annan styling på dom. Jag jobbar, vad jag trodde va den sista jobbnatten. Men det väntas mer nästa vecka, vilket bara är positivt :) Imorgon vankas det tårta och myshäng med finaste Lena och Linda. Alltid lika trevligt när vi lyckas träffas alla 3!!

Sport & Fitness festival

Publicerad 2011-08-22 23:54:23 i Allmänt,

Jag är helt slut i kroppen. Körde ett piloxing pass och sen ett zumba med bästaste Magalena. Det är en ära att få gå på klasser för henne, och samtidigt ha henne som vän. Hon motiverar, inspirerar och ger mig den energi som jag ofta behöver, vilket är helt galet bra.  Nu sitter jag på jobbet, 2 nätter kvar sen är det över för denna sommar. Men veckan är för den sakens skull inte oplanerad. Det är fullbokat i min kalender, så det gäller att trixa in allt som ska hinnas göra. Det är kul och precis så jag vill ha det. FULLT UPP!!

I helgen blir det träning för hela slanten, kommer befinna mig i Kista på detta: http://www.scanfitfestival.se/index.php

Det är då startskottet börjar för höstens träning, för min del.

en resa tillbaka i tiden..

Publicerad 2011-08-21 18:17:42 i Allmänt,

På väg hem från jobbet idag så hamnar jag i närheten av 4 st ungdomar, eller jag vill rättare sagt säga barn.
Det framkommer efter en stund, då en annan resenär frågar, att dom är 13 år. Dessa barn var små skithögar, ohyfsade och ouppfostrade skulle jag vilja säga. Använde sig utav en attityd som fick mig att reagera och väckte min uppmärksamhet (vilket antagligen var deras syfte) att skapa uppmärksamhet..

Det spottades på golvet, deras språk var bland det värsta jag hört. Dom pratade om diverse saker som dom antagligen inte ens själva hunnit uppleva, dom var så små, så omedvetna, så okontrollerad i deras sätt att vara. Antagligen triggade dom igång varandra och skulle bräcka varandra i flest-fula-ord-i-en-och-samma-mening.

Jag berördes, och slungades tillbaka 10 år i tiden, då jag själv var lika gammal. Den attityd dom använda/hade/ "spelade", har jag aldrig varit med om. Det ska då tilläggas att det var dessa "busar" jag själv hade problem med när jag var yngre. Som fick mig att må dåligt, fick mig att gråta, att känna mig "med", men ändå utanför.. Men aldrig någonsin upplevde jag den attityd som dessa barn hade.

Jag berörs av detta, för jag vågar inte ens tänka på hur dessa ungar är mot andra barn. Vågar inte tänka på hur många barn som antagligen mår dåligt, blir undantryckt, undangömd och gråtfärdiga (nästan varenda dag) pga att några ungar skapat sig en jävla attityd mot världen och omgivningen. Jag tror absolut att det kan vara en fas, en fas i deras liv där dom själv (antagligen) mår dåligt och måste hävda detta genom att ta till sig en mask, en attityd, en roll i en grupp, som skadar andra. ja ni fattar.

Idag har vi inte tid till att barn inte kan bete sig bland folk och mot sin omgivning. Det är så oerhört många barn som mår dåligt, som blir mobbad, som blir lämnad utanför och som anses mindre värd. Pga att dom andra barnen har/får/bygger upp en dålig attityd. Hur skapas denna attityd och hur fan lyckas vi arbeta bort den?

Det diskuteras mycket nu angående mobbning, mycket pga skolstart imorgon. Därför berörs jag när jag ser dessa barn, på ett pendeltåg med dålig attityd, uppkäftiga och allmänt otrevliga.. Dels för min egen del, då jag vet precis vad vissa av barnen i deras närhet får stå ut med. Dels så känner jag att jag valt precis rätt utbildning.

För det är precis dom där fucking ungjävlarna jag vill jobba med... i framtiden!!!

regn

Publicerad 2011-08-20 22:41:07 i Allmänt,

kunde verkligen inte somna igår, låg nog vaken fram till halv 3. lyssnade på regnet som smattrade mot rutan (sånt brukar vara mysigt) men igår var det sjukt jobbigt och irriterande, kunde inte ens för en sekund slappna av. Dagen har jag spenderat på jobbet, lite oväntat, men uppskattat.

Om 3 veckor befinner jag mig på lyxigt hotell i Turkiet, njuter av ledig tid och dagar fyllda av rolig träning!!

flytta??

Publicerad 2011-08-19 15:44:07 i Allmänt,

jag har omformats och bor i en skokartong, där har vi problemen.
lösning på problemet: flytta och komma igång efter det ofrivilliga "sommaruppehållet".

En vän sa till mig för ca 6 månader sen, att jag ska prioritera ett bra boende och träning, det gör mig glad och lycklig.
Det har hon förbaskat rätt i, så därför är det jag som sätter igång och löser detta, så jag blir mer glad och lycklig :)
Mamma sa en gång också att pengar gör mig lycklig, jag nekade detta och sa att pengar inte kan göra en människa mer lycklig.. Jag måste nu med facit i hand erkänna att jag mår piss då jag vet att mitt sparkonto är tomt. Jag har en hel del att ordna upp under hösten!!  wish me luck!!

blev ingen klass..

Publicerad 2011-08-18 22:46:33 i Allmänt,

Skulle haft mitt premiärpass i Piloxing idag, men med tanke på att jag skulle köra på en väldigt liten pilates studio och där fullklass innebär max 8st. Så är det inte alltid garanterat att det kommer folk, vilket hände idag. Ingen hade tydligen laddad om efter semester och va redo för att köra ett pass. Det kändes trist men samtidigt skönt, jag skulle verkligen behöva köra för att komma igång med instruerandet, men är omotiverad i helhet just nu, vilket säkert skulle märkas. Vad ska behöva hända för att jag ska få gnistan tillbaka, den har varit borta lite för länge nu.. please come back!!

koffeinbrist??

Publicerad 2011-08-17 13:12:59 i Allmänt,

hade fruktansvärt ont i huvudet igår, somnade med värk.. min fundering är om det kan vara brist på koffein? drack inge kaffe alls igår, blir man då så känslig?? idag tvingade jag i mig en svart kopp, inte så tokigt faktiskt, jag som vanligtvis dricker mjölk med kaffe.. :P

kollade en stund på Project runway, blev inspirerad och önskade att jag hade en symaskin stående.  Drog på mig en svart klänning, från H&M, årtal; oklart. Hittade den i en sopsäcka tillsammans med andra massa kläder från Elins mormor. Alltid kul att kunna återanvända gamla kläder.

förbud?!

Publicerad 2011-08-17 01:02:39 i Allmänt,

Jag kan förstå att man kanske missade middagen, bara är hungrig, kanske sugen.. Men är det något som jag verkligen ogillar, så är det när människor tar med sig snabbmat för att äta på tåget. Hela vagnen börjar lukta friterat och mådde man inte dåligt innan, så är det nu ett faktum. Så fort donken/max/bk påsarna kommer fram, då gäller det att hitta snabbast flyktväg ut.. Är det bara jag som är så extrem känslig?!

Desamma gäller rökning, detta är inget jag kommer kunna stoppa eller undvika, men jag har blivit extrem känslig mot röklukt. Att bara gå förbi en människa som röker på perrongen gör mig illamående. Det går inte att undvika människoskaran som röker, men det är konstigt hur saker ändrats. Jag har själv stått där på perrongen och varit människan som alla andra hatar och tycker är äcklig.. not anymore!!

matlagning

Publicerad 2011-08-16 15:13:43 i Allmänt,

lycko mig som tänkte till lite igår kväll. fick tag på en tjej från jobbet som bor i närheten, vilket resulterade i att jag endast behövde gå till pendeltåget imorse för att ge jobbtelefonen till henne. Slapp åka till jobbet, kunde hoppa ner i sängen igen och sova ut.. Därefter har jag tvättat, städat, fixat massa papper, lagat mat. Det sistnämd är rätt intressant, för då jag börjar diskutera matlagning med folk så har jag oftast svårt att komma ihåg vad jag lagar för mat.. vad äter jag egentligen? oftast brukar jag inte vara nöjd, säkert därför jag mörkar att jag inte kommer ihåg.  Idag blev jag riktigt nöjd. Laxfilé med bönsallad, gudomligt gott.

bara för att jag är en jävla klantskalle

Publicerad 2011-08-15 23:08:13 i Allmänt,

jobbade min sista dag idag, på sommarschemat i alla fall. Sen kan man ju hoppas att det dyker upp något mer under hösten. Men i alla fall så lyckas jag ta med mig den bärbara telefonen från kliniken med mig hem. Hur lyckas jag? trött? förvirrad? stressad? oavsett, den ligger här brevid mig,  helt död.. Och måste genast tillbaka till jobbet. Bara för att jag såg fram emot sovmorgon imorgon, bara för att jag trodde att det var sista gången på ett tag som jag åker den sträckan.. Nä, det är bara att ställa klockan imorgon bitti och åka genom hela stan, just bara för att jag är en jävla klantskalle!!!

att styra känslor..

Publicerad 2011-08-14 23:30:07 i Allmänt,

Det är rätt intressant hur ens humör kan svänga så fruktansvärt snabbt. Satt hemma igår, helt klar och fixad för att åka på kräftskiva. I samma stund som jag tänker på vad jag ska göra, alltså träffa människor och ha kul. Så gråter jag en skvätt, är totalt opeppad och vill inte åka någonstans. anledning: känner sig ensam.. hur går det ihop? Känslor är ibland så starka, att vi kan styras av hormoner som får oss att gråta över skitsaker..
I samma stund som jag sätter mig i bilen som tog med mig ut på landet, så försvann det negativa och omvandlades till positiv energi. Jag lämnade dom där dumma hormonerna hemma.. konstigt hur man fungerar..

Hade en riktigt trevlig kväll, men inte så konstigt då jag har några riktigt fina guldkorn som klasskamrater.

hösten närmar sig.

Publicerad 2011-08-13 04:36:41 i Allmänt,

Snart börjar skolan och det innebär att jag kan återgå till normala rutiner igen. Jag har varit i paus ett tag, jobbat en hel del och inte alls haft mycket annat för mig.. Jag vet redan nu att hösten har mycket att erbjuda vilket jag längtar enormt till.. längtar efter rutiner, många att göra listor och att få planera in allt in i minsta detalj.. Lite understimulerad har jag varit denna sommar.. Men nu ser jag fram emot detta som finns inbokat sen länge i min kalender.

http://www.scanfitfestival.se/
http://www.aerobicweekends.com/deluxe/
http://www.fitness-magazine.com/bestofthebest/

Anar ni en röd tråd? yes, denna träningshöst är mitt botemedel för att klara hösten och vintern, samt som belöning efter en lång (tråkig) jobbsommar.. 

Min Piloxing drar igång nu också, vilken tur att jag har lite ledigt så jag kan råplugga programmet :)

sen drömmer jag och hoppas få bli med egen lägenhet i höst.. en studentlägenhet inne stan, vore perfekt!

Om

Min profilbild

Emelie

Livsnjutare

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela