Emelie

letar nya äventyr

organisera

Publicerad 2011-03-29 23:36:38 i Allmänt,

känner jag inte av någon träningsvärk imorgon, så är det nåt som inte står rätt till.
Kört 2 piloxing pass idag, bara för att jag vill och kan samt för att det är så satans kul och JOBBIGT!

Imorgon blir det ett jäkla resande hela dagen, ska på studiebesök på olika praktikplatser (där dom i 5e terminen är). Det ska faktiskt bli intressant att se, kanske man blir insnöad på nåt man själv vill göra. För ännu är det rätt ovisst vilken linje man ska köra på när man går ut 2014..

imorgon tror jag det får bli en vilodag, och lite "att måste göra", vilket innebär en hel del saker.....organisera!!

godnatt

lycka

Publicerad 2011-03-28 21:07:08 i Allmänt,

helgen har gått så oerhört fort och så är de oftast när man har roligt :)
Hunnit med riktigt mycket i helgen och fått hänga massor med fina människor!!
Jag ger mig själv som uppgift att planera in min studietid noga, så jag aldrig mer måste prioritera bort träning eller vänner. För det är 2 av dom viktigaste sakerna för mig, som ger mig kraft och energi. Så därför är det fokus på att få till en bra studieteknik..

Nytt piloxing program idag, som va lite mer pulshöjande, me like!!!
kul med ny musik och nya övningar :) Så därför tror jag det blir 2 sånna pass imorgon.

fick skattebesked idag, löjligt lite pengar jag får tillbaka..

http://www.youtube.com/watch?v=dx7sLNyIeQk <---- LYSSNA, Adele är verkligen min nya favorit!!

Vapiano..

Publicerad 2011-03-26 17:30:29 i Allmänt,

skinnjacka och skinnbrallor kan man ha båda dom plaggen på sig utan att förknippas som värsta mc-bruden?
det får vi se ikväll, eftersom att jag inte har någon att fråga här hemma så får jag helt enkelt chansa ;)

middag på Vapiano med moster Maria och Cicki väntar och sedan några glas vin med flera härliga människor, vi firar ju bland annat att Maria blir ett år äldre imorgon... typ :P man måste väl alltid ha en anledning..


känns dock som att det blir en tidig kväll eftersom jag klev upp 05.20 i morse...

lovely

Publicerad 2011-03-25 00:09:08 i Allmänt,

Har haft en helt underbar dag!
Klev upp tidigt i morse för att möta Elin inne i stan för en frukost vid åtta.
Eftersom vi inte träffats på ett tag så gick tiden som vanligt sjukt fort, vi rörde oss in mot butikerna och bockade av saker på Elins lista, min får snällt vänta till imorgon :)
Hade planerat att tvätta vid 13, men kände att de va betydligt mysigare att strosa runt på stan med finaste Elin i solen, dubbellycka för mig då Cicki möter upp oss en stund senare.

Vidare mot Älvsjö för att hämta upp den coolaste tjejen, Amanda (från dagis). skyndade oss hem för att äta (sen) lunch, grekiskt. mums. Vi drar därifrån, planen var väl att åka hem, men det slutade med att Cicki bjuder in mig på middag :) Så har verkligen haft en heldag med massa härlig energi från två underbara vänner!!!

mer sånt tjejer.

imorgon är det tvätt klockan 07.00 som gäller, om jag inte vill återanvända mina underkläder.
shopping, skola, träning och vila.
jobb hela lördagen!
Dans och publik inspelning på söndag. (kanske jag hinner med lite tårta hos moster och kusin som råkar fylla år då)

blä.

Publicerad 2011-03-23 13:42:19 i Allmänt,

det är över, men inte med ett lättnads känsla, utan mer en klump i magen inför omtenten, jag kan nästan garantera er om att jag kommer få lov att göra en omtenta. Eftersom att jag krånglade till allt, vilket jag sa till mig själv innann att inte göra, svara bara på frågorna, oavsett om det låter löjligt eller för lätt.. tror ni jag gjorde det? nej, jag hittade på svar som jag inte ens hade belägg för, istället för att skriva sånt som faktiskt uppkom i litteraturen..

blä....
som att det skulle kännas skönt nu när det är över? nej.
och till råga på allt så ställde typ hela klassen in den bestämda ölen som skulle inträffa idag, kul liksom!!
tur Linda ville hitta på nåt, för det känns inte så jävla lockande att sitta hemma och vara bitter över en juridik tenta som gick åt skogen...

Jag skulle vara glad om jag fick ett E, men jag tror inte ens det är möjligt..fuck.

imorgon är det över..

Publicerad 2011-03-22 22:55:07 i Allmänt,

tenta imorgon och det känns ingenting... vilket är den jobbigaste känslan. men det går som det går och jag gör det jag kan, det värsta som kan hända är att jag får göra om den.. (hur många ggr jag vill)
nu kan jag omöjligt läsa mer eller fundera mer, nu gäller det bara att få det gjort, gå där ifrån och släppa allt! släppa juridiken och sikta mot psykologin som jag verkligen ser fram emot :)

imorgon ska jag försöka ta lite kort, det är på tiden att fb och blogg blir fylld med lite fotografier, inte sant?

beställt kläder

Publicerad 2011-03-21 22:03:46 i Allmänt,

ja, då har man precis skickat iväg klädbeställning från H&M.Finns en del grejer som jag letat efter i butik men inte hittat, bland annat en favorit bh, som jag blev överlycklig av att se där på hemsidan :)
Så nästa vecka kommer det paket på posten!!
lins beställning måste också göras, dock inte lika rolig utgift...

Det är galet hur kroppen fungerar, jag tränar bra, får in många pass i veckan. Jag tränar för att må bra och vinna energi, vilket leder till att man lever ett sunt och härligt liv.
Går man ner något kilo är det bara ett plus, men jag fokuserar mer på att få en sund kropp, med snygga muskler..(därför jag måste sätta igång med styrketräningen som jag länge sagt, haha) och som alla vet så väger muskler mer än fett, så skit samma vad vågen egentligen står på..

Det jag vill komma fram till är att det är sjukt att se hur kroppen reagerar vid olika påfrestningar, min kropp har vant sig vid mina piloxing, dans och zumba pass varje vecka.. Får då inte kroppen det den är van så strejkar den..som idag på piloxingen...

Jag provade på piloxing för första gången i slutet av december och blev fast, man känner efter varje gång att man blir starkare och klarar mer, det gör man verkligen!! Med tanke på att förra veckans träning blev kaos och kroppen fick ofrivillig vila så strejkade den vid dagens klass.. (pga den där jävla juridiken och jobb på bortaplan) Övningar som jag är så van att göra, som visserligen kan vara jobbiga, men jag klarar dom åtminstone var idag fruktansvärda att utföra..

Det kändes som kroppen gick ner på noll och att jag nu måste börja om på "nytt". men det är bara en känsla, jag ger det några dagar så är jag där igen :) Men känslan över att va helt otränad (som idag) får mig att aldrig vilja prioritera bort träning, underbart va!!! Jag älskar verkligen känslan av att må bra, träning får mig att må bra, så aldrig mer ofrivillig vila..

åker jag bort igen ska helt klart joggingskorna med ;)


imorgon blir det heldags plugg inför juridiktentan på onsdag. orkar egentligen inte plugga, orkar bara längta tills ölen som ska intas när det hela är över...

Jag chansade och beställde en jumpsuit via nätet, ska bli intressant att se hur den sitter..Den är snygg på modellen på hemsidan :) (typ samma mönster som klänningen, haha)


juridik....

Publicerad 2011-03-21 12:19:06 i Allmänt,

okej, kanske inte behöver bli blond redan nu, det kan ju faktiskt vänta till sommaren, det kanske bara är längden jag vill åt.. Så jag ska försöka hitta rätt färg i clips.. Så får vi se om jag blir tillfredställd :)

Vi har tenta i juridik på onsdag, jag är inte ett dugg stressad, kan inte påstå att jag är påläst, men med tanke på att man får använda bibeln (lagboken) under tentan så borde det gå bra. ;) Så svårt att veta vad man ska förbereda sig på. Borde kanske läst mer, men imorgon ska vi ha en hel dag, diskutera och göra massa tentor, då borde det väl sätta sig va?? lite i alla fall, annars är det väl inte mer än att man får lov att göra om den...

skola i två timmar nu, sen piloxing, fy fan va skönt med träning efter en svullo helg i söder...

blond

Publicerad 2011-03-19 19:49:22 i Allmänt,

ussh vilken gottegris jag har blivit, får inte nog. äter och äter och äter godis, helt galet ni skulle se mig!
ligger i sängen på "hotellrummet" i Hässleholm, skabb, det lukat kattpiss och gammal gubbe, kul va?
runt 00.30-01.00 ska vi ner till Harrys för jobb, ska nog sova lite. Egentligen borde jag läsa lite juridik, men jag har ätit så mycket godis så min mage värker och jag kan inte koncentrera mig på annat än datorn... (man hittar alltid bortförklaringar)

Ska försöka få upp teamet tidigt imorgon så vi kommer hem till Stockholm i tid. Då väntas plugg, på riktigt!!
På måndag väntas träning igen och helvete vad jag ska slita i veckan.. Försöka hålla mig ifrån sockret också..

tenta på onsdag, yes jag längtar till detta är över!!!

jag är verkligen dö less på min hårfärg nu, vill bli blond och långhårig, helst typ nu...
eller hur?

vidare mot hässleholm

Publicerad 2011-03-19 02:13:56 i Allmänt,

första giget klart, nu ska jag väl egentligen sova, men det är väl allt resegodis jag tryckte i mig tidigare idag som slagit till, för pigg som en lärka känner jag mig.. Men det är klart, det väntas ju frukostbuffé imorgon bitti så det är ju en sak väl värd att sova för :)

imorgon drar vi vidare mot Hässleholm, en liten håla har jag hört.
Jag ska försöka plugga och förhoppningsvis hitta mig ett solarium, fan orkar inte vara genomskinlig längre.. brun nu, bums!

Snart, snart blir det sommarfärg i håret också... :)

fredag

Publicerad 2011-03-18 17:23:54 i Allmänt,

framme i Helsingborg, sjukt vidrigt väder ett tag men de avtog och vi kunde rullar på lite fortare.. Incheckad på Scandic och toaletten luktar akvarium, jag är inte förvånad. Ikväll är det Harrys som gäller, men de enda jag kan tänka på nu är MAT!!

Trevlig kväll!

dags att ta sig hem...

Publicerad 2011-03-16 19:03:24 i Allmänt,

tecken på att det är dags att ge sig hem:
hela min högra hand är full i bläck (det kallar jag skrivglädje)
biblioteket början bli mer och mer nersläckt.... och tomt.
Jag läser/skriver saker flera ggr om utan att ens tänka på det.
All min förtäring har tagit slut och magen kurrar.
Rumpan börjar ömma.
Jag känner mig lite halvgroggy efter 6 timmar, ser typ §§§§§§ framför mig...


(ibland önskar man att tiden inte gick så fort, men det betyder ju att jag har haft roligt...)
ehh, roligt med lagboken, det är något som inte stämmer..

Tack för idag!

kissar du på ringen?

Publicerad 2011-03-16 16:14:41 i Allmänt,

Det är rätt intressant att gå in på en offentlig toalett (efter en tjej) då toaringen är helt nerpissad..
Nej det var inte vatten, det var piss, om inte Stockholms vatten blivit gult på en dag..
Inte undra på att man på senare tid har fått toalett skräck då folk bara äcklar sig.. Vad hände liksom?Har vi i sverige blivit mer ohygieniska? eller anses det kanske inte som ohygieniskt?

visst på en nattklubb,(toaletterna där är vanligtvis inte så trevliga) men ok för att det är kiss på ringen där, nån full jävel som inte kan hålla balansen, eller "glömmer" hur man går på toa.. Men på ett bibliotek..När det dessutom kommer ut en tjej, då blir man ju lite fundersam..

Suttit här sedan klockan ett, skriver av mina anteckningar så snart ska jag förhoppningsvis kunna sätta igång och göra lite gamla tentor... undra hur länge dom har öppet, har en känsla av att jag kommer bli utslängd :P

tur det finns fönster så man kan ta del av solen lite i alla fall!!

hängstol.

Publicerad 2011-03-15 20:29:11 i Allmänt,

påminnelse till mig själv: ät inte nöt/russin mix samma dag(några timmar innan) träning.

Klev upp tidigt för att plugga -check.
lunch och jobb infomöte -check
plugg - check
träning - halv check.
gårdagens planering gick ju typ som planerat ;)

Jag vet att jag inte tål russin, ändå ska jag testa/utmana mig själv då och då. ibland går det ju visserligen bra, men inte alltid... Så att komma ihåg till senare, aldrig ska jag äta russin samma dag som träning..
Synd att det är något jag tycker mycket om, hade ju inte varit några problem att få ont i magen av tex lakrits, det äter jag ju aldrig (äckligt) :P

Jag har suttit och pluggat mitt i smeten idag, på plattan skulle man kunna säga..
fast i en sådan här snygg och skön sak:



Härligt att sitta nån våning upp, med fokus på läsningen men att sedan kunna ta en paus för att blicka ut och kolla på alla människor som rör sig här i stan.. några solade, några käkade lunch på bänkar, några hade sjukt bråttom, några killar skatade i fontänen, några tjejer dansade med musik från hörlurarna, några pundare, mammor, pappor, barn, gamla. Alla sorter, verkligen!

imorgon laddar jag väskan med lunch låda och gosaker, blir skolan hela långa dagen, öva tentafrågor!!!!!
ikväll har jag nog gett upp, kvällar ska inte ägnas till plugg, eller hur?? då ska man med gott samvete kunna slappa och göra inget. :)

skinnjacka

Publicerad 2011-03-14 20:14:54 i Allmänt,

en helg fylld med jobb, inget plugg.. men det får jag ta tag i nu.. tentan börjar närma sig och jag vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja.. trött är bara förnamnet, men Piloxingen idag gav mig energi. :)
imorgon blir de plugg, info möte om event jobb,plugg, piloxing och plugg. tror ni lika lite som jag att dagen kommer bli så? hoppas kan man ju i alla fall göra. Finns två saker som är på väg in i butik på HM (en långklänning och en bikini) som jag bara väntar och längtar efter att få prova.. men tydligen ska man behöva vänta länge. :P

för övrigt så var det ett sjukt tråkigt seminarium på skolan idag. Men Linneas styrde upp dagen med att bjuda på födelsedags semlor på rasten. Riktigt trevligt!! Jag tycker ju inte ens om semlor,men jag kan själv inte minnas när jag åt en semla senast, så klart man ställde upp och smakade..(fortfarande inte min favorit) Men riktigt snällt och ambitiöst att ta med sig semlor till hela klassen <3

kommande helg blir det också jobb, Helsingborg och Hässleholm får besök av Captain Morgan ligan. (nu var det riktigt länge sedan)

köpte en skinnjacka idag, måste få någons omdöme om den innan jag börjar använda den.. :P

jordgubbar

Publicerad 2011-03-10 22:35:33 i Allmänt,

Helt slut i kroppen efter zumban idag (antingen är det nån sjukdom på gång) eller så var kroppen bara sur för att den fått vila några dagar..  Inte meningen kroppen, nu kör vi igen.
Sista gången imorgon för my immortal korren, det ska tydligen va filmkamera där imorgon också. ;)
Efter passet passade jag på att handla (älskar ICA som ligger i liljeholmens centrum). Det första jag ser när jag kliver in i äffären är jordgubbar, åh fan va gott.. men tänkte att dom förmodligen inte skulle va så goda, såhär i mars. Men provade ändå en ask och dom var underbart goda :D

Det finns massa "att ha" saker på HM just nu, Bikini, långklänning, skor, bh, väska, solbrillor. Kan ni förstå vad jag laddar upp inför? sommaren såklart och jag vill va redo. HM har precis dom sakerna jag behöver (vill) ha.
Men första prio är att hitta ett par nya träningsskor. Mina har jag haft alldeles för länge.
Någon som hört talas om Easytone skorna?? jag har ju funderat på dom ett tag, men vill ha lite kommentarer om dom funkar och är sköna. nån som vet??

en unge i minuten

Publicerad 2011-03-08 22:38:54 i Allmänt,

första kursen (eller ett delmomentet i vår stora kurs) är avklarad.
Introduktion till Socialt Arbete, där vi först gjorde ett grupparbete och fick topp betyg. Sen hade vi en individuell hemuppgift (om grupparbetet) och det gick bättre än förväntat, inte topp bra, men heller inte i botten. landade där emellan, och det trodde jag verkligen inte. Nu ligger fokus på juridiken, tenta om 2 veckor!!

Dagen har spenderats på skolan från kl 09.00 tills ögonen började blöda vid 16.00.. Men jag tror jag ligger i bra fas.. Jag hoppas det. Nu ikväll har jag bland annat kollat på tv4play, En unge i minuten, en dokumentär där dom har filmat från förlossningen i Västerås. Tycker generellt sett att sådana program (förlossningsprogram) är rätt intressanta, nån gång kommer man väl förhoppningsvis va i samma sits (trots plågan man ser i dessa program, så är det ju något man själv vill uppleva). Blödig som jag är så satt jag ju så klart och fällde en och annan tår. haha. jag blev på nåt vis rörd av att se dessa små varelser komma till liv. Har ni sett det? vad tycker ni? :)

Skräckblandad förtjusning!!
Men klart man kommer älska och för alltid komma ihåg den dagen man ger liv till en liten.
(samtidigt måste man ha i åtanke att man kanske inte ens kan få barn..)

i böckernas värld.

Publicerad 2011-03-07 21:57:54 i Allmänt,

blä, avbokade mitt älskade måndags piloxing pass för att sitta med en sjukt tråkig bok: handläggning inom socialtjänsten. Suttit och svarat på frågor och försökt förstå vad som egnetligen sas på föreläsningen idag. Nu tar jag en paus från lagboken och den där dödligt tråkiga boken (lagboken är faktiskt lite intressant). Blir nog nattläsning och en trött emelie imorgon, men allt för att försöka förstå och hänga med..civilrätten va bra mycket mer intressant än offentlig rätten som vi "nosade" på idag som Anders uttryckte sig.

har till och med lagat mat. (OCH gjort matlådor) tur att det bara är jag som ska äta av den..
hatar man att laga mat eller?!

måndag.

Publicerad 2011-03-06 22:00:30 i Allmänt,

lite jobbigt att veta att jag förmodligen kommer må dåligt imorgon också, baksmällan brukar hålla i sig till måndagar..kul.

lite trist att kameran glömdes bort igår, blivit alldeles för lite bilder på senaste tiden.. Men det blir förhoppningsvis ändring på det snart. På fredag ska jag på ett möte, som kanske kommer ge mig lite mer jobb framöver, jag hoppas på det!! Jobbar faktiskt hellre än att gå ut på helgerna..:) jobb=pengar=shopping=lycklig Emelie

huvudvärk

Publicerad 2011-03-06 18:46:11 i Allmänt,

det är fan länge sedan som jag mådde så dåligt som jag har gjort idag.. Har aldrig tidigare varit med om en sån huvudvärk, såg den härliga solen ute (som många säkert har njutit av) men den fick mig att må ännu sämre.. Jag har legat utslagen i min säng fram till 17.00 ungefär.. helt galet!
Så nu vet jag ju varför jag inte går ut längre, för jag vill inte utsätta min kropp för att må så här dåligt en gång till..

bäst att jag trycker i mig lite glass, tror kroppen behöver det en dag som denna.
sen är det böckerna som gäller en stund.

Frida hade fixat det jätte bra igår, jätte mysigt att få fira henne på födelsedagen, däremot skulle jag ha åkt hem därifrån och inte röjt runt på stan halva natten. haha

fest.

Publicerad 2011-03-05 17:30:42 i Allmänt,

dags att peppa för födelsedags galej, finaste Frida fyller år och har bjudit in på mys. ev barutgång senare..
får se om jag skippar baren och åker hem sen, jo jag vet.. blivit sjukt tråkig.

skitdag.

Publicerad 2011-03-05 15:39:07 i Allmänt,

jag skulle verkligen kunna beklaga mig, spotta ur mig allt jag känner men jag besparar er delvis på det.
men ibland måste man få gråta, gråta ut riktigt mycket.. vad saken gäller? jo de här jävla pissfattiga studentlivet..

tyckte alla sa att studentlivet skulle va roligt?! vad hände..

jazz-passet jag var på va kul, roligt när instruktörerna nischar sina klasser, finns 2 jazzklasser på hela SATS i stockholm, lite väl lite va?! det finns väl lika många jazz människor som det finns street människor?!
dock levde jag idag inte så länge på danskänslan, på grund av dom där jävla pengarna.

Jag hatar det.. 3 år kvar, jag jublar!

Pardans

Publicerad 2011-03-04 23:59:06 i Allmänt,

Jag dansar då det ges möjlighet på sats (dvs när Magdalena har pass, för det finns INGEN annan på SATS som leder klasser som hon) Hon är grym!! men jag får inte nog. Jag måste verkligen försöka börja med pardans. Jag funderar på bugg, jive, salsa, bachata. Något, som man faktiskt kan ha användning för (läs styla) på dansgolvet när man är ute och svirar. ;) Vore grymt kul. Vad ska man välja och vart går man? behöver man ha med sig någon danspartner eller hur funkar det?!

bachata, intimt ja förvisso, men det här kallar vi att dansa med känsla.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=2cehkSxOLNA

eller varför inte lite svängning Jive


Har ni några tips, så är dom välkomna! (på vart man vänder sig alltså) :)

imorgon ska ge en ny instruktör chansen, han har ett Jazz-pass, det ska bli oerhört intressant!!
sen är det födelsedagskalas på kvällen, ska genast sätta kameran på laddning.

FF

Publicerad 2011-03-02 22:43:42 i Allmänt,

tog med mig nyfunna vänner från klassen och gick på tv inspelning, nytt program med Filip och Fredrik som kommer på tv i maj. Efteråt fick vi en liten goodiebag (sämsta på länge) den innehöll en tidning, vitaminvatten, tuggummi, läkerolpastiller, en hallongrotta. värdelöst! tidningen va vecko revyn och jag skäms när jag bläddrar i den, urdålig!!!! står ingenting vettigt alls, försökte låtsas att jag var en tjej på 15 år och att jag kanske skulle uppskatta den mer då, men nej. helt totalt värdelös..

Annars tror jag programmet kommer bli bra, dom brukar lyckas dom där grabbarna ;)

godnatt

trött i kroppen..

Publicerad 2011-03-01 23:36:07 i Allmänt,

Fick en chock när jag skulle byta om innan Zumban ikväll, jag inser att mina ben inte fått någon sorts tjejig omsorg på lääänge. vart kom allt hår ifrån? tur att det fortfarande är kallt ute och att man klär sig ordentligt. För dom där björnbenen vill ingen se. (dock fick träningsfolket stå ut ikväll)

När jag sedan kom till piloxingpasset och hade börjat med uppvärmningen, så ville jag bara springa därifrån.
Jag var så oerhört trött i kroppen, tog mig ändå igenom passet.. Men 2 vilodagar har nog aldrig varit så efterlängtat som nu, min kropp behöver vila!!

Är bio sugen, och först står Black Swan på listan, har inte hört någonting alls om det, förutom att Natalie Portman fick en oscars för den. Sen handlar den ju om dans, behöver jag säga mer?! Den har premiär på fredag, nån som är sugen?

btw, imorgon ska björnpälsen bort!!

rosa..

Publicerad 2011-03-01 15:10:51 i Allmänt,

typiskt...tvättade imorse och eftersom jag använder min säng till bla. skrivbord, matbord, så va mitt överkast lite skitigt. In i tvätten. går åter till plugget när tvättiden är över (i sängen) Tror ni inte jag på mitt nytvättade överkast har lyckats kleta rosa bläck.. orka.

skulle mer än gärna vilja trycka i mig lite godis nu..(helst av allt sånna jordnötrutor som finns i lösvikten) men det är väl tur att jag inte orkar gå till affären. :) avvaktar till i kväll då zumban och piloxingen förhoppningsvis tar bort sötsuget. imorgon, då är det vila!!!

imorgon är det även klippning som gäller och bus med nerd herd!!

Om

Min profilbild

Emelie

Livsnjutare

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela